Aquest any anem a Vic!

Hola a tothom, primer de tot saludar-vos i dir-vos que aviat engeguem, la setmana que vé us recordo que començarem a apuntar, així que atents a dates (que en el post anterior detallem).

D’altre banda dir-vos que aquest any és una mica especial. Farem una miqueta d’història, així que volem compartir-ho amb vosaltres. M’explico:

Un bon dia vam rebre un e-mail d’un connegut geganter de Vic, “el Rogeret”, el Roger fa temps que puja a Patum i és patumaire, coneix bé la festa i és coneixedor de la Patum Infantil. Doncs bé, a Vic, han fet uns gegants (gegantons) recuperant unes figures que hi havien hagut cap al segle XIX (remetem fotografies antigues). En aquest cas, van pensar en primer lloc demanar-nos a nosaltres (la Patum Infantil), si voliem ser Padrins d’aquests gegantons. En principi no solem, ni sortir de Berga, ni participar en cap festa que no sigui la Patum, però… hi havien dos factors que ens van per prendre seriosament la proposta. El primer és que coincideix en època d’assaigs de Patum, i això ja ens dóna una certa disponibilitat, i el segón motiu és el respecte i coneixement que tenen de la Patum. Això sumat a que ens fan padrins i això ens fa molta il·lusió, i que, una vegada consultat amb l’Ajuntament també han trobat bé la proposta, vam decidir accedir al fet d’anar-hi.

Remarcar la excepcionalitat del fet, i dir que no pensem anar a més llocs almenys durant un altre llarg període, per aquest motiu serà un fet històric i d’agermanement entre Vic i Berga, dos poblacions que tenen molts trets en comú. Així doncs, el proper dia 18 de maig, anirem tots els geganters, de gala, els quatre gegants, músics de l’Escola Municipal de Berga, cuidadors de la Patum Infantil i autoritats a batejar i apadrinar els nous gegantons de Vic. Serà una festassa, i us animem a tots a venir-hi. Us anirem informant sobre la sortida i us donarem detalls horaris en breu!.

gegantonsvic

 

Un pensament sobre “Aquest any anem a Vic!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s